fbpx

Tot ce trebuie să știți despre suplimentele NAD+, considerate un elixir anti-îmbătrânire

Cuprins Articol
    Add a header to begin generating the table of contents

    Ce este suplimentul NAD+?

    NAD, sau nicotinamidă adenin dinucleotidă, este o coenzimă importantă care se află în fiecare celulă din corpul nostru. O coenzimă este un compus care se prinde de enzime mari, care sunt mănunchiuri de proteine care desfășoară reacții chimice în organism (puteți mulțumi enzimelor pentru respirație, funcționarea ficatului, digestie și multe altele). Este transformat din vitamina B3 și triptofan.

    NAD vine în două forme – NAD+ este versiunea oxidată, ceea ce înseamnă că a pierdut un electron; aceasta este diferită de forma NADH (care are un electron în plus)

    Ambele versiuni ale compusului sunt necesare pentru mai multe procese metabolice, dar funcționează la diferite reacții chimice, inclusiv producția de energie celulară.

    Ce alimente conțin NAD+?

    Deși nu există alimente care au NAD+ în mod specific, există alimente care conțin precursori ai acestei substanțe. 

    Triptofanul și vitamina B3 sunt transformate în NAD+ prin reacții chimice din organism.

    Alimentele care conțin triptofan și vitamina B3 includ curcan, carne de vită, pui, lactate, fructe, legume precum avocado, ciuperci, mazăre verde, ardei și cereale integrale.

    Care sunt beneficiile pentru sănătate ale suplimentelor NAD+?

    Cel mai apreciat beneficiu al NAD+ este beneficiul său de anti-îmbătrânire.

    Deoarece nivelurile de NAD+ scad de obicei odată cu vârsta, se estimează că suplimentele de NAD+ pot încetini efectele îmbătrânirii.

    O mână de studii mici au încercat să investigheze efectele suplimentelor NAD+ asupra animalelor cu afecțiuni legate de îmbătrânire, cum ar fi Alzheimer, declin cognitiv, Parkinson și glaucom, și au demonstrat un succes ușor. Cu toate acestea, nu există niciun motiv să presupunem că aceste rezultate vor fi replicate în studiile pe oameni.

    Ce riscuri sunt asociate cu suplimentele NAD+?

    Efectele secundare asociate cu suplimentarea cu NAD+ includ mâncărime, leziuni hepatice, greață, dureri de cap, crampe la picioare și niveluri scăzute de trombocite, spune Halperin.

    Cei cu afecțiuni hepatice, cum ar fi sindromul ficatului gras non-alcoolic, ciroză sau boli hepatice, nu ar trebui să ia suplimentul. De asemenea, nu există suficiente cercetări pentru a indica dacă este sigur de luat pentru cei care urmează tratamente pentru cancer. Substanța interacționează și cu mai multe medicamente, inclusiv cu insulina și antidepresive, precum și cu alte suplimente.

    Alătură-te conversației, spune-ți părerea

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Scroll to Top