fbpx

Beneficiile și efectele secundare ale Nicotinamidei Ribozidă (NR)

Cuprins Articol
  Add a header to begin generating the table of contents

  Procesul de îmbătrânire este o realitate a vieții, dar acesta nu înseamnă că nu poți face nimic pentru a reduce ritmul și efectele sale.

  Nicotinamida Ribozida (NR) este un supliment popular când vine vorba de procese anti-îmbătrânire. Motivul pentru care a devenit atât de popular este că suplimentul ajută la inversarea semnelor de îmbătrânire din interiorul corpului.

  Ce este Nicotinamida Ribozida (NR)?

  Nicotinamida Ribozida (NR) de fapt una dintre cele mai comune forme de niacină, sau vitamina B3, care este inclusă în suplimente. Ca și alte forme de vitamina B3, corpul dumneavoastră transformă ribozida de nicotinamidă în nicotinamidă adenin dinucleotidă (NAD+). Acestcoenzimaeste incredibil de important pentru sute de procese diferite din corpul nostru, inclusiv repararea ADN-ului, funcția celulelor imune și menținerea îmbătrânirii sănătoase.

  Cum acționează Nicotinamida Ribozida(NR)?

  Suplimentul NR este crucial pentru ca organismul nostru să producă cantități suficiente de NAD+, care, în consecință, joacă un rol important în sănătatea și bunăstarea noastră.

  De fapt, celcoenzimaeste responsabil pentru reducerea stresului oxidativ, ajutând cu ritmul circadian (ciclurile noastre de somn/veghe), gestionarea răspunsurilor inflamatorii, repararea ADN-ului deteriorat, transformarea alimentelor în energie și multe altele. În plus, dacă corpul tău nu are NAD+, există un risc crescut de a te confrunta cu una dintre aceste probleme de sănătate:

  • Boli neurodegenerative (inclusiv boala Alzheimer)
  • Boli cardiovasculare
  • Sindromul metabolic (care poate duce la boli de inimă și alte probleme)

  Care sunt beneficiile Nicotinamid Ribosidei?

  1. Protecție împotriva cancerului de piele
  Potrivit cercetărilor, încorporarea suplimentelor de nicotinamidă în dieta dumneavoastră ar putea reduce riscul de cancer de piele. De fapt, astudiucu 386 de persoane au descoperit că participanții care au folosit 500 mg de supliment pe zi au avut o șansă cu 23% mai mică de a dezvolta boala. Rezultatele sunt, de asemenea, susținute de similarestudii.

  Cu toate acestea, oamenii de știință încă subliniază că trebuie făcute mai multe cercetări pentru a înțelege legătura dintre cancerul de piele și nicotinamidă ribozidă.

  2. Activează enzimele importante pentru îmbătrânirea sănătoasă
  NAD+, în care nicotinamida ribozida se transformă, activează enzime specifice din corpul nostru care sunt responsabile pentru îmbătrânirea sănătoasă. Mai precis, NAD+ este critic pentrusirtuine– un tip de proteină care nu numai că mărește durata de viață , dar ajută și la repararea ADN-ului deteriorat, la reducerea inflamației și la reducerea nivelurilor de risc.

  3. Crește nivelul de vitamina B3
  Deși unele alimente conțin triptofan, care mai târziu se transformă în NAD, poate fi dificil să se mențină nivelurile optime de niacină. Din pacate,deficit de niacinăpoate duce la o serie de probleme, inclusiv pelagra, care cauzează demență, dermatită și alte probleme de sănătate.

  În plus, creșterea nivelului de vitamina B3, care, în consecință, crește nivelul de NAD+, va ajuta o gamă largă de funcții biologice critice.

  4. Ajută la protejarea celulelor creierului
  Când vorbim despre suplimente anti-îmbătrânire, ne gândim adesea la reducerea semnelor de îmbătrânire din pielea noastră. Dar a duce o viață lungă și sănătoasă înseamnă mai mult să ai grijă de ceea ce este în interiorul tău, iar nicotinamida ribozidă poate ajuta tocmai cu asta.

  NAD+ poate susține celulele creierului și le poate ajuta să îmbătrânească bine. Coenzima controlează producția de PGC-1 alfa, o proteină necesară pentru protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a altor procese. În plus,oameni de științăcred că stresul oxidativ poate afecta dezvoltarea tulburărilor cerebrale legate de vârstă, cum ar fi boala Parkinson.

  5. Sprijină funcția hepatică
  Celulele hepatice din corpul nostru au destul de mult de lucru. Ele trebuie să metabolizeze în mod constant multe substanțe diferite, cum ar fi hormonii și neurotransmițătorii, în timp ce detoxifiază substanțele nedorite din corpul nostru. Asta e mult! Pentru ca ficatul dumneavoastră să funcționeze normal, este important să susțineți producția de NAD+ și funcția mitocondrială. Acest lucru va reduce șansa de depunere a grăsimilor în ficat.

  Efecte secundare potențiale ale Nicotinamidei Ribozide

  Când vine vorba de efectele secundare ale nicotinamidei ribozide, vestea bună este că aproape nu există. De fapt, practic nu există rapoarte despre interacțiunile dintre nicotinamidă ribozidă și alte medicamente sau alimente (cu excepțiaunele cazuride efecte secundare ușoare cum ar fi oboseală, greață, dureri de cap și disconfort la stomac). Cu toate acestea, aveți grijă când utilizați suplimentul cu alțiiprecursori NAD+deoarece nu este clar dacă acest lucru ar putea provoca potențiale efecte secundare.

  Nicotinamida ribozidă și niacina sunt ambele forme de vitamina B3 și precursori ai NAD+. Cu toate acestea, ele diferă semnificativ în structura lor chimică, căile metabolice și eficiența în creșterea NAD +. În prezent, nicotinamida ribozidă este considerată a fi o soluție mai eficientă pentru creșterea nivelurilor de NAD+.

  Totuși, ambele forme au beneficiile lor unice.

  Beneficiile nicotinamidei ribozide sunt în mare parte legate de NAD+. Studiile au arătat că poate crește producția de energie celulară (deoarece este transformată în NAD+) și poate promova îmbătrânirea sănătoasă. Unele cercetări sugerează că este valoros și pentru neuroprotecție, sănătatea cognitivă și sănătatea musculară și metabolică.

  Nicotinamida ribozidă poate fi găsită în mai multe suplimente care vizează creșterea nivelului de NAD+ și susținerea sănătății generale.Pentru a găsi cele mai bune suplimente pentru nevoile dvs., asigurați-vă că citiți informațiile detaliate despre produse și recenziile clienților.

  Alătură-te conversației, spune-ți părerea

  Leave a Comment

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Scroll to Top