fbpx
Cuprins Articol
    Add a header to begin generating the table of contents

    Beneficiile ceaiului verde pentru sănătate sunt intens mediatizate și impresionante: studiile  arată că vă poate ajuta organismul să lupte împotriva bolilor, scade riscul de cancer și in primul rând ajută corpul să își activeze procesele de ardere a grăsimilor, făcând mai ușoară pierderea în greutate.

    Iată cum funcționează ceaiul verde, cum să-l folosiți în siguranță și ce trebuie să știți despre consumul de ceai verde pentru maximiza efectele  de ardere a grăsimilor.

     

    Ingredientul activ din ceaiul verde este un polifenol numit Epigallocatechin Gallate (sau EGCG pe scurt). Acesta este unul dintre motivele pentru care ceaiul Matcha este popular – conține cea mai mare cantitate de EGCG dintre orice ceai de pe piață.

    S-a demonstrat că EGCG ajută animalele să piardă grăsimea corporală prin creșterea ratei metabolismului lor . Ceaiul verde este asociat cu pierderea dramatică în greutate în laborator. Acum studiile umane încep să arate că acest lucru funcționează și pentru noi.

     

    Consumul regulat de ceai verde vă poate ajuta să scădeți în greutate

    Ceaiul negru, verde și oolong provin din aceleași frunze de plante, dar cantitatea de EGCG este mai mare în ceaiul verde datorită modului în care este procesat, potrivit Academiei de Nutriție și Dietetică (AND ) . Polifenolii sunt antioxidanți puternici despre care s-a demonstrat în studiile disponibile că reduc deteriorarea celulelor, luptă împotriva inflamației și scad riscul de diabet de tip 2. S-a descoperit că EGCG în special ajută la controlul zahărului din sânge, și astfel poate ajuta la pierderea în greutate.

    În timpul procesării ceaiurilor, unii dintre polifenoli sunt distruși, astfel încât pulberile de ceai, ceaiurile decofeinizate și băuturile de ceai îmbuteliate ar putea să nu livreze la fel de mulți polifenoli ca pliculețele de ceai înmuiate în apă fierbinte. Ceaiul verde are mai mult EGCG deoarece este mai puțin procesat decât ceaiul negru, păstrând polifenolii intacți.

     

     

    Cu cât infuzați mai mult ceaiul (cel puțin zece minute), cu atât se eliberează mai mult EGCG. Iată ce trebuie să știți pentru a începe să adăugați ceai verde în dieta dvs. pentru a vă ajuta corpul să se bucure de beneficiile acestui aliment bogat în polifenoli. Un alt aspect importantprivind modul de acțiune al ceaiului verde este revelat de unele studii care sugerează că cofeina și catechinele, un tip de polifenol, par să ajute la pierderea în greutate. Dar, pe de altă parte, aceste studii au mai descoperit că ceaiul verde decofeinizat nu pare să producă aceleași rezultate ca și cel cu cofeină. 

    Dacă studiile științifice sunt de încredere, ele sugerează că EGCG este cel mai potrivit aliment pentru pierderea în greutate .

    Aflați mai jos, care este cel mai bun mod de a adăuga ceai verde în ziua ta ca parte a unei diete sănătoase pentru a obține pierderea în greutate.

    Consumul de ceai verde este asociat cu un risc mai mic de a dezvolta diabetul de tip 2scăzut

    Un alt studiu nou publicat recent a constatat că persoanele care beau ceai (negru, oolong sau verde) au mai puține șanse de a dezvolta diabet de tip 2 decât persoanele care nu beau ceai sau beau ceai foarte puțin. Analizând datele de la peste 1 milion de persoane care au fost urmărite în 19 studii, cercetătorii au descoperit că persoanele care beau în mod obișnuit mai multe căni de ceai verde pe zi au cu 17 % mai puține șanse de a avea diabet de tip 2 în decurs de 10 ani.

    Cât ceai verde  ar trebui consumat pentru a reduce riscul diabetului de tip 2? Conform studiului, patru sau mai multe căni pe zi au fost necesare pentru a obține rezultate atât de dramatice. Dar și un consum mai moderat de ceai verde a avut un efect benefic, sugerează acest studiu.

    Consumul de ceai verde poate ajuta la accelerarea metabolismului

    Alte studii au arătat că ceaiul verde ajută la accelerarea metabolismului grăsimilor, care ajută la promovarea pierderii în greutate, în special atunci când este asociat cu o dietă sănătoasă bogată în alimente integrale pe bază de plante și sărace în alimente procesate fără nutrienți, cum ar fi zahărul, făina albă și gustări cu mâncare de tip fast food.

    Faptul că EGCG promovează arderea grăsimilor și pierderea naturală în greutate la șoareci este cunoscut de ani de zile. 

    Cum scționează ceaiul verde în organism?

    Ceaiul verde ajută la accelerarea procesului natural de ardere a grăsimilor din organism. De asemenea, are și alte beneficii remarcabile pentru sănătate, au arătat studiile, de la metabolizarea grăsimilor până la combaterea creșterii tumorii.

    În undele studii s-a demonstrat că ceaiul verde conține un compus remarcabil numit EGCG sau Epigalocatechin Galat, care este un polifenol atât de puternic încât s-a demonstrat în laborator că poate opri creșterea tumorilor în urma adminsitrării sale. Alte ceaiuri, cum ar fi Oolong , sunt, de asemenea, sănătoase, dar ceaiul verde are cea mai mare concentrație de EGCG dintre toate ceaiurile.

    EGCG a fost numit și polifenol „chimiopreventiv”, deoarece s-a demonstrat în undele studii că poate împiedica creșterea tumorilor canceroase. Modul în care face acest lucru este de a folosi un „indicator de combustibil” numit AMPK, care, în esență, ține cont atunci când combustibilul pentru producerea energiei este din abundență (astfel încât celulele sunt îndemnate să crească) iar atunci când disponibilitatea  combustibilului este precară celulele sunt instruite să nu crească. 

    În timp ce acest lucru are implicații majore pentru cancer, controlând creșterea și proliferarea acestuia. EGCG reușește, de asemenea, să ajute la transmiterea unui mesaj că „combustibilul nu este disponibil ”, ceea ce face ca celulele să înceapă în schimb să ardă grăsimi.

    EGCG din ceaiul verde stimulează semnalulul de ardere a grăsimilor din organism

    Studiile arată că atunci când EGCG este prezent, folosește căile naturale ale corpului pentru a-i semnala organismului nostru că „combustibilul este rar”, macanism prin care apoi activează semnalele naturale pentru a începe arderea grăsimilor în loc să caute energie gata disponibilă.

    Aceasta înseamnă că consumul de ceai verde, chiar și într-o cantinate de doar două căni pe zi, vă poate ajuta corpul să ardă mai multe grăsimi, în special grăsimea de pe abdomen.

    Într-un studiu privind proprietățile ceaiului verde, subiecții cărora li s-a administrat extract de ceai verde au pierdut între 0,2 și 3,5 kg mai mult în 12 săptămâni decât cei cărora nu li s-a administrat extract de ceai verde.

    În timp ce 3,5 kilograme nu sună prea mult, asta înseamnă că fără a schimba nimic altceva (dieta sau exerciții fizice) puteți slăbi până lașase kilograme în 12 săptămâni cu ajutorul ceaiului verde.

    Cum să prepari ceaiul verde pentru cele mai bune rezultate?

    Când vine vorba de prepararea ceaiului verde, nu fierbeți prea mult apa, deoarece dacă puneți plicul de ceai în apă clocotită poate deteriora catechinele, potrivit The Times of India . În schimb, fierbeți mai întâi apa și lăsați-o să se răcească câteva minute înainte de a o turna pe pliculețul de ceai.

    Cele mai recente cercetări sugerează, de asemenea, să-l bei după masă, pentru cele mai bune rezultate. Alte studii sugerează să bei ceai verde la prima oră dimineața, pentru a-ți crește metabolismul. Sari peste băuturile matcha cu zahăr care adaugă îndulcitori și creme, deoarece acestea atenuează impactul.

    Dacă nu aveți probleme de sănătate, alegeți un ceai verde cu cofeină, deoarece studiile arată că, pentru pierderea în greutate, catechinele și cofeina au lucrat împreună pentru a ajuta la accelerarea metabolismului. Un lucru important de remarcat despre majoritatea acestor studii este că au fost făcute cu extract de ceai verde, nu cu ceai preparat. Puteți bea 2 până la 3 căni de ceai pe zi pentru a obține efectul dorit. S-a demonstrat că extractul de ceai verde scade colesterolul la subiecții studiului și, de asemenea, ajută la scăderea tensiunii arteriale în rândul participanților la studiu care erau obezi.

     

    Cum să adăugați ceai verde la o dietă sănătoasă pentru pierderea în greutate?

    Dacă vreiți să fiți sănătos, să alungați balonarea și chiar să pierdeți în greutate, trebuie să consumați o dietă cu alimente integrale, mai ales legume, fructe, cereale integrale. precum quinoa și leguminoase, care sunt pline de fibre, carbohidrați complecși și proteine ​​curate pe bază de plante.

    Este important să omiteți zahărul adăugat și alimentele procesate, cum ar fi chipsurile, precum și carnea și lactatele (care provoacă inflamație) și să vă concentrați pe alimente integrale pe bază de plante. Pentru gustări, contați pe fructe întregi, nuci și semințe care sunt bogate în nutrienți și fibre și vă mențin săturați mai mult timp.

     

    Concluzie

    Înainte de a lua orice supliment, chiar și unul care sună natural, cum ar fi extractul de ceai verde, consultați medicul dumneavoastră și fiți conștienți de faptul că cofeina este un stimulent puternic. În plus, polifenolii sunt compuși delicati din plante care sunt distruși și dezactivați în procesul de fabricare a pastilelor, pulberilor și a altor suplimente.

    Slăbirea cu ajutorul ceaiului verde nu va funcționa fără a avea, de asemenea, o dietă sănătoasă, bogată în alimente integrale pe bază de plante și fără a face mișcare zilnic. 

    Ceaiul verde conține antioxidanți puternici numiți catechine, în special epigalocatechină galat (EGCG), care se crede că stimulează metabolismul și ajută la arderea grăsimilor. Catechinele, împreună cu cofeina prezentă în ceaiul verde, pot crește cheltuielile energetice și mobilizează acizii grași din țesutul adipos, facilitând utilizarea lor ca sursă de energie.

    Da, există mai multe studii care au examinat legătura dintre consumul de ceai verde și pierderea în greutate. Un studiu publicat în "Journal of the American College of Nutrition" a arătat că participanții care au luat extract de ceai verde au avut o rată metabolică semnificativ mai mare și o ardere a grăsimilor mai eficientă comparativ cu cei care nu au luat. Deși rezultatele pot varia în funcție de individ și de alți factori, cercetările sugerează că ceaiul verde poate avea un rol adjuvant în slăbit.

    Ceaiul verde este renumit nu doar pentru beneficiile sale legate de pierderea în greutate, ci și pentru proprietățile antioxidante, antiinflamatorii și anticancerigene. Catechinele din ceaiul verde pot proteja celulele împotriva deteriorării oxidative, pot reduce riscul de boli cardiovasculare și pot îmbunătăți funcția cerebrală. De asemenea, ceaiul verde poate contribui la sănătatea orală prin reducerea bacteriilor din cavitatea bucală și prevenirea cariilor dentare.

    Alătură-te conversației, spune-ți părerea

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Scroll to Top