fbpx
Cuprins Articol
    Add a header to begin generating the table of contents

    O durere în gât poate fi foarte inconfortabilă. Principalele simptome sunt durerea și iritația, mai ales la înghițire.

    O durere în gât apare ca parte a răspunsului imun al organismului la infecții virale sau bacteriene.

    Răspunsul imun natural duce la inflamarea și umflarea mucoaselor din gât.

    Cu toate acestea, mai multe remedii naturale pot oferi alinare, inclusiv unele care sunt susținute de dovezi științifice.

    1. Rădăcină De Nalbă Mare

    Oamenii au folosit extracte din Nalba Mare, Althaea officinalis, pentru a trata durerile de gât și alte afecțiuni încă din cele mai vechi timpuri.

    Rădăcina sa conține o substanță asemănătoare gelatinei numită mucilagiu care acoperă și unge gâtul atunci când o persoană îl înghite.

    Cercetătorii au testat pastile care conțin rădăcină de marshmallow la animale și au descoperit că sunt eficiente și netoxice, chiar și la doze foarte mari. De asemenea, poate ajuta la calmarea tusei uscate.

    Infuzie de rădăcină de nalbă mare
    Iată o rețetă pentru o infuzie rece de rădăcină de marshmallow pentru a calma un gât dureros:

    Ingrediente:

    1 litru (l) de apă rece
    1 uncie sau 28 de grame (g) de rădăcină de Nalbă Mare uscată

    Mod de preparare:

    Umpleți un borcan cu apă rece.
    Puneți rădăcina de Nalbă Mare într-o pânză  și legați-o într-un mănunchi.
    Coborâți pachetul în apă până când este complet scufundat.
    Puneți capătul legat al pachetului peste buza borcanului, puneți capacul pe borcan și înfășurați-l.
    Infuzați peste noapte sau timp de cel puțin 8 ore, apoi scoateți pachetul.
    Se toarnă cantitatea dorită într-un pahar. Adăugați un îndulcitor opțional la alegere.
    Când este gata, luați înghițituri pe tot parcursul zilei pentru a ajuta la reducerea simptomelor.

    Este important să alegeți rădăcină de Nalbă Mare uscată de înaltă calitate dintr-o sursă de încredere.

    Concluzie: Nalba Mare are o lungă istorie de utilizare pentru tratarea durerilor de gât. Rădăcina sa conține o substanță gelatinoasă, numită mucilagiu, care acoperă și calmează gâtul.

    2. Salvie și echinaceea

    Salvia este o plantă populară pentru gătit, dar are și mai multe utilizări medicinale.

    Salvia, numită și Salvia officinalis, își are originea în Marea Mediterană.

    Salvia poate ajuta la tratarea multor afecțiuni inflamatorii, iar studiile  sugerează că poate ajuta la ameliorarea durerilor de gât.

    Într-un studiu, un spray cu salvie și echinaceea a fost  chiar puțin mai eficient în reducerea durerii în gât decât un spray cu clorhexidină și lidocaină. Niciun tratament nu a provocat efecte secundare negative.

    Echinacea este o altă plantă pe care oamenii o folosesc în medicina tradițională. Poate lupta împotriva bacteriilor, poate reduce inflamația și poate ajuta la tratarea afecțiunilor respiratorii .

    Cum perparăm un spray pentru gat cu salvie șiechinaceea?


    Urmați această rețetă pentru a face acasă spray pentru gât cu echinaceea de salvie:

    Ingrediente:

    1 lingurita (lingurita) de salvie macinata
    1 lingurita de echinaceea macinata
    1/2 cană de apă
    Instrucțiuni:

    Fierbeți apa.
    Puneți salvie și echinacea într-un borcan mic, apoi umpleți-l cu apă clocotită.
    Lăsați-l la infuzat timp de 30 de minute.
    Se toarnă amestecul printr-o strecurătoare. Adăugați 1/2 cană de băutură tare dacă doriți.
    Puneți amestecul într-o sticlă mică de pulverizare și pulverizați în gât la fiecare 2 ore sau după cum este necesar.
    Concluzie: Cercetările sugerează că un spray cu echinaceea de salvie poate ajuta la ameliorarea durerii în gât la fel de eficient ca spray-ul cu medicamente antiseptice.

    3. Oțet de mere

    Oțetul de mere este un tonic natural pentru sănătate. A fost un element de bază în remediile din medicina populară de secole. Principalul său ingredient activ, acidul acetic, ajută la combaterea bacteriilor.

    Medicul grec antic Hipocrate, cunoscut drept părintele medicinei, a prescris o combinație de oțet de mere și miere, numită oxymel, pentru a trata simptomele gripei, cum ar fi tusea și durerile de gât.

    Pentru a ajuta la ameliorarea durerilor de gât, beți 1 cană de apă caldă amestecată cu 1 lingură (linguriță) de oțet de mere și 1 lingură de miere.

    Posibilele riscuri ale oțetului de mere includ cariile dentare și problemele digestive.

    Concluzie: oțetul de mere are proprietăți antibacteriene și, atunci când o persoană îl amestecă în cantități mici cu apă caldă, ar putea ajuta la ameliorarea durerii în gât.

    4. Gargară cu apă sărată

    Gargara cu apa sarata este un remediu natural binecunoscut pentru a scapa de durerile in gat.

    Sarea ajută la reducerea umflăturilor trăgând apa din țesutul gâtului. De asemenea, poate ajuta la uciderea microbilor dăunători din gât.

    Combinați 1 cană de apă caldă cu 1 linguriță de sare și amestecați pentru a se dizolva. Fă gargară cu o gură din acest amestec timp de 30 de secunde o dată pe oră.

    Concluzie: Gargara din oră cu apă sărată caldă poate ajuta la reducerea umflăturilor și la ușurarea disconfortului gâtului.

    5. Mierea

    Mierea este un îndulcitor pe care oamenii îl combină adesea cu alte ingrediente naturale pentru a calma durerea în gât.

    Oamenii folosesc mierea ca medicament deoarece are efecte antiinflamatorii, antioxidante și antimicrobiene (10 Sursă de încredere).

    Pe lângă faptul că ajută la combaterea infecțiilor și oferă ameliorarea durerii, mierea poate, de asemenea, face ca anumite remedii să aibă un gust mai bun.

    Mierea poate fi deosebit de eficientă atunci când o persoană o combină cu apă caldă și oțet de mere sau ierburi. Unii oameni aleg să folosească miere crudă sau miere de manuka.

    Cu toate acestea, copiii sub 1 an ar trebui să evite mierea. Intestinele lor nu au dobândit încă bacterii sănătoase care să poată lupta împotriva unor germeni, cum ar fi sporii de botulism, care uneori apar în miere.

    De asemenea, persoanele care evită zahărul sau urmează o dietă săracă în carbohidrați ar putea dori să aleagă un alt remediu, deoarece mierea este o formă de zahăr. Conține 17,3 g de carbohidrați per lingură (11 Sursă de încredere).

    Concluzie: mierea poate ajuta la ameliorarea durerilor de gât, în special atunci când o persoană o combină cu oțet sau ierburi în apă caldă. Nu dați niciodată miere copiilor sub 1 ani.

    6. Apa cu lamaie

    Apa cu lămâie este o băutură răcoritoare care poate reduce și durerea în gât care apare în timpul unei răceli sau gripă.

    Lămâia conține vitamina C și alți antioxidanți puternici. Acești compuși luptă împotriva inflamației și reduc stresul oxidativ, care sunt markeri comuni ai bolii (15 Sursă de încredere).

    Lămâia crește, de asemenea, cantitatea de salivă produsă de organism, ceea ce poate ajuta la menținerea umezelii mucoaselor.

    Încercați să combinați lămâia cu apă caldă și puțină miere sau apă sărată pentru a maximiza beneficiile acesteia.

    Concluzie: apa cu lămâie conține vitamina C și compuși care pot calma durerea în gât și pot ajuta la vindecare.

    7. Ceai de rădăcină de ghimbir

    Ghimbirul este un condiment cu efecte antibacteriene și antiinflamatorii care poate ajuta la ameliorarea durerilor de gât.

    Unele studii de laborator au descoperit că extractul de ghimbir poate ucide unele bacterii și viruși care cauzează boli respiratorii. De asemenea, poate reduce inflamația la persoanele cu tuberculoză, care este o boală pulmonară.

    Ceaiul de ghimbir este disponibil de la majoritatea piețelor și comercianților online. Oamenii își pot face și singuri din ghimbir proaspăt.

    Ceai de rădăcină de ghimbir
    Urmați această rețetă pentru a face ceai de rădăcină de ghimbir acasă:

    Ingrediente:

    rădăcină proaspătă de ghimbir
    1 l de apă
    1 lingură (21 g) de miere sau un îndulcitor la alegere
    un strop de suc de lamaie
    Directii:

    Curățați rădăcina de ghimbir și dați-o pe răzătoare într-un castron mic.
    Fierbeți apa într-o cratiță mare, apoi îndepărtați-o de pe foc.
    Puneți 1 lingură de ghimbir ras în cratiță și acoperiți-o cu un capac.
    Lăsați-l la infuzat timp de 10 minute.
    Adăugați îndulcitorul și sucul de lămâie, apoi amestecați pentru a se combina.
    Acest ceai funcționează bine reîncălzit la nevoie sau servit rece.

    Concluzie: ceaiul de rădăcină de ghimbir poate ajuta la combaterea infecțiilor, la reducerea inflamației și la ameliorarea durerilor de gât.

    8. Scorțișoară

    Scorțișoara este un condiment parfumat și delicios, cu un conținut ridicat de antioxidanți. De asemenea, poate oferi beneficii antibacteriene (21 Sursă de încredere).

    În medicina chineză, scorțișoara este un remediu tradițional pentru răceli, gripe și dureri de gât.

    Ceaiul de scorțișoară este disponibil pentru cumpărare în majoritatea magazinelor alimentare, atât în soiuri pe bază de plante și obișnuite, cât și online. Oamenii pot adăuga, de asemenea, scorțișoară la ceaiul din plante sau ceaiul negru.

    O altă opțiune este să faci lapte de migdale cu scorțișoară, care poate fi deosebit de liniștitor pentru o durere în gât.

    Lapte de migdale cu scorțișoară
    Urmați această rețetă pentru a face acasă lapte de migdale cu scorțișoară:

    Ingrediente:

    1 cană de lapte de migdale
    1/2 linguriță (2,5 ml) de scorțișoară măcinată
    1/8 linguriță (0,6 ml) de bicarbonat de sodiu
    1 lingură (15 ml) de miere sau un îndulcitor la alegere
    Directii:

    Puneti scortisoara si bicarbonatul de sodiu intr-o cratita si amestecati.
    Adaugam laptele de migdale si amestecam din nou pana se omogenizeaza bine.
    Se încălzește amestecul până când începe să fiarbă, apoi se ia de pe foc.
    Se amestecă mierea sau îndulcitorul.
    Concluzie: scorțișoara poate ajuta la combaterea durerilor de gât și a infecțiilor cauzate de o răceală sau gripă. Încercați să beți ceai de scorțișoară sau să adăugați scorțișoară la o băutură caldă, pentru a ușura disconfortul în gât.

    9. Ulei de cocos

    Uleiul de cocos este un aliment versatil cu mai multe beneficii pentru sănătate.

    Studiile pe animale sugerează că poate ajuta la combaterea infecțiilor și la reducerea inflamației în zonele expuse la aceasta.

    Uleiul de cocos este, de asemenea, foarte liniștitor, deoarece ajută la lubrifierea membranelor mucoase din gât.

    Iată câteva idei de încercat:

    Adăugați o lingură la ceaiul fierbinte sau la cacao fierbinte.
    Adăugați o lingură în supă.
    Pune o lingură în gură, lăsând-o să se topească și să acopere gâtul.
    Citiți aici despre alte modalități de a folosi uleiul de cocos.

    Limitați consumul de ulei de cocos la aproximativ 2 linguri (30 mililitri [ml]) pe zi, deoarece poate avea un efect laxativ la doze mai mari. Când utilizați ulei de cocos pentru prima dată, începeți cu 1 linguriță (5 ml) o dată pentru a minimiza potențialele efecte secundare.

    Concluzie: uleiul de cocos este foarte liniștitor pentru gât și poate avea efecte antiinflamatorii. Luați până la 2 linguri (30 ml) pe zi singur sau în băuturi calde.

    Alătură-te conversației, spune-ți părerea

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Scroll to Top