Starter kit pentru iaurt vegan Bio Fairment

438.73 RON
Disponibilitate: Verifică stoc
Starter kit pentru iaurt vegan Bio Fairment este un produs ideal pentru cei care vor sa prepare acasa un iaurt sanatos si delicios din lapte vegetal. Acest kit contine tot ce ai nevoie pentru a obtine un iaurt cremos consistent si plin de probiotice benefice pentru sanatatea ta. Cu Starter kit pentru iaurt vegan Bio Fairment poti alege sa folosesti orice tip de lapte vegetal cum ar fi laptele de soia de migdale de cocos sau de orez. Kitul include 3 plicuri cu culturi vii de iaurt vegan un vas special din inox cu pereti dubli pentru a mentine temperatura optima de fermentare un borcan de sticla cu capac de metal pentru a pastra iaurtul proaspat un termometru de inox pentru a masura temperatura laptelui un plic cu agent de ingrosare vegan din amidon de orez si tapioca bio si un manual cu instructiuni si retete in limba engleza si romana. Prepararea iaurtului vegan este foarte simpla si rapida. Trebuie doar sa incalzesti laptele vegetal pana la fierbere sa il lasi sa se raceasca pana la 40 de grade sa adaugi un pliculet cu culturi de iaurt vegan si sa amesteci bine. Apoi transferi amestecul in borcanul de sticla il inchizi ermetic si il introduci in vasul de inox plin cu apa calda. Lasi vasul acoperit timp de 10 ore fara sa il misti sau sa il deschizi. Dupa acest timp verifici consistenta si gustul iaurtului. Daca vrei sa fie mai acru si mai gros poti repeta procesul cu apa calda pentru inca 2 ore sau mai mult. Cand iaurtul este gata dupa preferintele tale il pui la frigider peste noapte si apoi il poti consuma dupa bunul plac. Iaurtul vegan preparat cu Starter kit pentru iaurt vegan Bio Fairment are o multime de beneficii pentru sanatate. Este bogat in probiotice care ajuta la echilibrarea florei intestinale la imbunatatirea digestiei si la intarirea sistemului imunitar. Este o sursa excelenta de proteine vegetale vitamine si minerale. Este fara lactoza gluten sau colesterol si este potrivit pentru persoanele vegane vegetariene sau cu intolerante alimentare. Este un aliment versatil si gustos pe care il poti folosi ca atare sau il poti combina cu fructe cereale miere sau alte ingrediente. Caracteristici Starter kit pentru iaurt vegan Bio Fairment Tip produs: kit pentru prepararea iaurtului vegan Certificare: Bio Continut: 3 plicuri cu culturi vii de iaurt vegan (5g fiecare) 1 vas special din inox cu pereti dubli (1L) 1 borcan de sticla cu capac metalic (946ml) 1 termometru de inox 1 plic cu agent de ingrosare vegan (amidon de orez si tapioca bio) 1 manual cu instructiuni si retete Beneficii: iaurt sanatos delicios si plin de probiotice; preparare simpla si rapida; posibilitatea de a alege orice tip de lapte vegetal; fara lactoza gluten sau colesterol; potrivit pentru vegani vegetarieni sau persoane cu intolerante alimentare Recomandare: pastrati culturile vii la frigider; folositi lapte vegetal proaspat sau pasteurizat; nu folositi lapte vegetal indulcit sau aromatizat; nu folositi ustensile din metal pentru a amesteca culturile; pastrati iaurtul la frigider dupa fermentare Asocieri culinare: fructe proaspete sau uscate cereale integrale seminte nuci miere siropuri gemuri budinci smoothie-uri sosuri dressinguri etc. Ingrediente plic culturi de iaurt vegan: dextroza* Streptococcus thermophilus Lactobacillus delbrückii subsp. bulgaricus Lactobacillus acidophilus NCFM Bifidobacterium lactis HNO19TM *din agricultura ecologica Ingrediente plic de amidon: amidon de orez* amidon de tapioca* *din agricultura ecologica Mod de preparare: Pentru a prepara iaurtul vegan avem nevoie de: -1 pliculet de 5g de culturi pentru iart vegan (inclus in kit) -750 ml lapte de soia Pasul 1: Puneti laptele de soia intr-un vas si incalziti-l pana ajunge la temperatura de fierbere pentru a steriliza laptele. Turnati apoi laptele in borcanul de sticla din kit si lasati-l sa se raceasca pana temperatura scade sub 40 de grade. Pasul 2: Adaugati 1 pliculet de 5g de culturi de iaurt vegan si amestecati pana totul se omogenizeaza perfect. Puneti capacul de metal la borcan si asigurati-va ca e bine inchis. Pe urma puneti borcanul in vasul de inox pentru preparat iaurt. Pasul 3: Incalziti 500ml apa la 80 de grade si turnati apa in vasul de inox astfel incat borcanul de sticla sa fie inconjurat de apa calda. Asigurati-va inca odata ca e bine inchis capacul la borcanul de sticla pentru a nu patrunde apa inauntru. Puneti capacul la vasul de inox si lasati-l sa stea asa timp de 10 ore. In aceasta perioada este recomandat sa nu manevrati vasul sa il lasati sa stea nemiscat. Pasul 4: Dupa 10 ore deschideti vasul si verificati iaurtul. Daca iaurtul nu e ferm consistent si daca apa s-a racit aruncati apa racita si reumpleti cu 500ml de apa la 80 de grade si lasati la fermentat pentru inca 2 ore. Repetati procesul pana iaurtul capata consistenta si se acreste. Cu cat il lasati mai mult la fermentat cu atat va deveni mai acru si mai consistent. Pasul 5:Cand iaurtul e gata puneti borcanul de sticla in frigider sa stea peste noapte. Apoi se poate consuma. Pastrati la frigider. Pasul 6: Pentru a face un nou lot de iaurt puteti folosi ca si starter o portie din iaurtul preparat anterior. In locul pliculetului de 5g de culturi de iaurt de la Pasul 2 puneti 2 linguri de iaurt preparat anterior. Acest proces se poate repeta de pana la 10 ori adica cu 1 singur pliculet de culturi putem prepara 10 portii de iaurt consecutiv. Dupa 10 generatii este indicat sa incepeti iar cu un pliculet de culturi de 5g. Sfat: daca folosit alt lapte vegetal in locul celui de soia atunci la Pasul 1 turnati si continutul plicului cu amidon (inclus in kit). Laptele de soia lucreaza foarte bine si nu e nevoie de agent de ingrosare insa daca folositi alt lapte vegetal (de ex. orez ovaz migdale caju etc) este nevoie sa adaugati si amidonul. Fabricat in Germania