Lactat de sodiu, 100gr, Ellemental

9.38 RON
Disponibilitate: Verifică stoc
  Lactat de sodiu, 100gr, Mayam   Este obtinut prin fermentatie din surse vegetale si este folosit atat ca aditiv alimentar cat si ca ingredient cosmetic. Lactatul de sodiu nu are legatura cu laptele, este sarea de sodiu a acidului lactic obtinut din porumb, cartofi, sfecla de zahar, tapioca si alte plante cu un continut ridicat de glucide.   Ingrediente (INCI): Sodium lactate   Solutie cu o concentratie de 60%, valoare pH in dilutie de 20%: 6,5-7,5   Densitate: cca.1,3 (100 ml = 130 gr)   Nota: produsul este ambalat la gramaj, astfel, umple doar trei sferturi din flacon   Proprietati, aplicatii * ca ingredient adaugat in sapunuri fabricate la rece, lactatul de sodiu imbunatateste textura sapunului, care se intareste intr-un timp mai scurt, devine mai compact, mai usor de indepartat din matrita si mai usor de taiat * ca ingredient adaugat in cosmetice, lactatul de sodiu este un agent umectant si hidratant ce contribuie la restaurarea barierei pielii scazand pierderile de apa trans epidermale si sporeste elasticitatea pielii * lactatul de sodiu este mai putin lipicios in comparatie cu glicerina * este un ingredient acceptat in cosmeticele bio certificate   Utilizare, dozaj: * dozaj general: 0,5-4% inclus in cosmetice care contin si apa * dozaj indicativ 0,5-2% in creme care contin si apa, tonere, lotiuni, emulsii si alte preparate care raman pe piele * 1-4% in cleansere, sampoane, geluri de dus si alte preparate care se clatesc de pe piele * lactatul de sodiu se poate include in formule la cald sau la rece, in emulsii poate fi adaugat fie la faza apoasa, fie la faza finala * dozaj pana la 3% din greutatea totala a uleiurilor, pentru sapunuri solide, adaugat in apa cu soda racita   Mod de pastrare: la loc uscat si racoros   Date de siguranta, precautii in utilizare: a nu se aplica pur pe piele; a nu se pastra la indemana copiilor; uz cosmetic