Compozitie ceai hipertensivi:
Un amestec omogen in proportii variabile din urmatoarele parti de
plante: Frunze si flori de paducel, fructe de paducel, flori de tei,
iarba de troscot, iarba de isop, iarba de talpa gastei, frunze de stevie
dulce, rizomi de ghimbir, recunoscute in literatura de specialitate
pentru rolul lor pozitiv in afectiuni cardiovasculare, ateroscleroza,
hipertensiune arteriala, nervozitate, stres, bufeuri.
Utilizari traditionale:Adjuvant in afectiuni cardiovasculare, ateroscleroza, hipertensiune
arteriala, nervozitate, stres, bufeuri. Actioneaza sinergic asupra
aparatului cardiovascular si asupra sistemului nervos central. Efectele
simpatolitice, hipotensive arteriale, vasodilatatoare, in special asupra
coronarelor si actiunea sedativa asupra sistemului nervos central a
acestor plante a fost demonstrata de majoritatea cercetarilor si
experimentelor de laborator, iar studiile fost aplicate clinic cu bune
rezultate.Mod de preparare:Uz intern – infuzie. Peste o lingurita sau un pliculet de produs se
toarna 250 ml apa clocotita; Vasul se acopera si se lasa in repaus 10 –
15 minute, agitand din cand in cand. Dupa infuzare se strecoara si se
poate adauga o lingurita de suc proaspat de lamaie.Mod de administrare:Intern: se beau pana la 1-2 litri de ceai pe zi; Nu se indulceste.
Ceaiul are gust dulceag datorita frunzelor de stevie dulce numita si
“iarba de miere” (Stevia rebaudiana) care contin substante dulci permise
diabeticilor si supraponderalilor deoarece sunt practic lipsite de
aport caloric.Contraindicatii:Acest produs este un supliment alimentar. Suplimentele alimentare nu
inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos. A
nu se lasa la îndemana si la vederea copiilor mici. A nu se depasi doza
zilnica recomandata pentru consumul zilnic.
Mai multe informații și produse puteți găși pe site-ul nostru ASPLANT.