Compoziţie: macese fructe intregi
Principii active:
macesele au un continut bogat în vitamina C, iar in cantitati mai
reduse contin si vitamine precum A, B1, B2, PP şi K. Acestea mai conţin
acid citric, acid malic, pectine, tanin, uleiuri esentiale, lecitină şi
minerale cum ar fi calciu, magneziu fier, potasiu.
Acţiune: tonic-vitaminizant, vasoprotector, hepatoprotector, diuretic, antioxidant, stimulează secreţia urinară.
Intrebuintari principale:
Intern:
avitaminoză, inapetenţă, sursă de vitamina C, răceala şi gripa;
oboseală, convalescenţă, tulburări de circulaţie periferică, litiază
renală, sechele de hepatită, afecţiuni ale ficatului, diaree.
Mod de administrare:
Intern:
infuzie-peste o lingurita cu plantă se toarna 250 ml apă clocotita.
Vasul se acopera si se lasa in repaos 10-15 minute, dupa care se
strecoara. Se beau 2-3 cani cu ceai pe zi.
Contraindicaţii: nu se cunosc.
Acest produs este un supliment alimentar.
Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos.
A nu se lãsa la îndemâna si la vederea copiilor mici.
A nu se depăşi doza zilnică recomandată pentru consumul zilnic.