SASE TRUCURI PENTRU EDUCAREA CAINILOR

SASE TRUCURI PENTRU EDUCAREA CAINILOR [ Animalutele noastre ]
Nu este prea greu sa inveti un caine sa te asculte, cu conditia sa-i acorzi aproximativ un sfert de ora zilnic si sa nu-l incarci cu exercitii inutile. Dupa ce l-ati invatat sa raspunda la comenzi precum "jos", "nu misca", "la picior", etc. si sa mearga pe langa dumneavoastra cu sau fara lesa, cainele va va putea insoti peste tot, fara sa va fac probleme. Respectand cateva principii de baza, veti obtine rezultatul sperat.

Alegeti un educator unic

La inceput, exercitiile vor fi facute de un singur membru al familiei. Odata comenzile asimilate, ceilalti membrii vor putea prelua stacheta, folosind aceleasi cuvinte. La sfarsit, cainele va trebui sa asculte pe toata lumea, inclusiv pe copii. Este si modalitatea cea mai buna pentru ca animalul sa-si cunoasca locul in ierarhie, adica undeva la nivelul de jos. Nu pentru a-l jigni, ci pentru a evita conflictele datorate inversarii dominatiei.

Preferati ordinele scurte

Evitati discursurile lungi, care nu fac altceva decat sa incurce animalul. Asociati un ordin cu un cuvant, mereu acelasi, in asa fel incat acesta sa devina semnificativ si precedati-l cu rostirea numelui pentru a-i trezi atentia. Folositi un ton normal, dar ferm si articulati bine. Alegeti cuvinte cu consoane diferite pentru a evita confuziile. De pilda, in loc de "nu misca" si "culcat", puteti sa-i spuneti "cuminte" si "culcat".

Recompensa, cheia succesului

Fiecare exercitiu reusit trebuie recompensat. Este tactica consolidarii. Pentru a-i arata satisfactia dumneavoastra si pentru ca si comportamentul dorit sa se repete cu usurinta, felicitati cainele si oferiti-i ceva bun. Este foarte sensibil la intonatia vocii, sesizeaza perfect diferenta dintre un "bravo" entuziast si un "nu" scurt de nemultumire.

Reluati exercitiul pana la reusita deplina

Pentru a capta cat mai bine atentia cainelui, mai eficienta sunt sedintele zilnice, scurte si repetate, nu o singura sedinta lunga. Reluati exercitiile fara sa va pierdeti rabdarea, pana ce le stapaneste perfect. Incepeti si terminati sedinta cu un exercitiu usor, pe care il stie bine.

Imbinati gestul cu cuvantul

Cand il invatati un exercitiu, cainele dvs. va aude dar va si vede. Profitati de acest fapt, pentru a intari ordinul verbal printr-un gest clar. De exemplu, indreptati in jos degetul aratator, cand vreti sa se culce, intindeti bratul pe orizontala, cand vreti sa sada, sau loviti-va coapsa cu mana cand vreti sa-l chemati la picior. Aceste gesturi pot fi extrem de utile daca animalul se afla la distanta de dumneavoastra - de exemplu pe strada - si nu vreti sa ridicati vocea.

Stabiliti un climat de incredere

Cainele adora sa va ocupati de el. Daca abordati exercitiile ca pe un divertisment si nu ca pe o corvoada, si el le va considera la fel. Daca nu va simtiti in forma, amanati exercitiile pe mai tarziu. Un exercitiu intareste atasamentul si complicitatea intre om si animal. La sfarsitul lectiei, daca a muncit bine, jucati-va cateva minute cu el.

Erori ce nu trebuie comise:

- Nu-l mangaiati pentru a-l linisti, atunci cand are un comportament deranjant (latra la o persoana, maraie, etc.). Va crede ca-l incurajati.
- Nu va pierdeti rabdarea, nu strigati si nu-l brutalizati atunci cand nu intelege. Riscati sa-si piarda increderea pe care o are in dumneavoastra.
- Nu urlati comenzile. Ele trebuie date cu o voce energica, pentru a va arata determinarea, da nu cu o voce stridenta.
- Nu-l pedepsiti dupa o escapada sau cand intarzie la apelurile dumneavoastra. Va lega pedeapsa de intoarcere si data viitoare va intarzia si mai mult.

Video

SASE TRUCURI PENTRU EDUCAREA CAINILOR


« inapoi

 
CEAI PENTRU ELIMINARE NISIP SI PIETRE LA RINICHI
CEAI PENTRU ELIMINARE NISIP SI PIETRE LA RINICHI Ceai pentru dizolvarea şi eliminarea fArA durere a calculilor renali (nisip si pietre la rinichi)Alimentatia care cuprinde substantie cu exces de saruri minerale, consumul insuficient de apa (nu alte lichide - inclusiv sucuri naturale de fructe), ...
» Citeste articolul
DELICIU CU NES
DELICIU CU NES Ingredientepentru blat:6 oua6 linguri zahar150 g nuci prajite si macinate1 lingura faina2 linguri cacao1 plic praf de copt1 plic zahar vanilatpentru crema:200 g unt200 g zahar pudra2 oua2 lingurite nes150 g nuca macinatapentru glazura:50 g ciocolata ...
» Citeste articolul
PRAJITURA CU FOI DE PLACINTA SI IAURT
PRAJITURA CU FOI DE PLACINTA SI IAURT Aceasta este o reteta care merge foarte repede si in plus, iti da libertatea sa te joci un pic cu ingredientele. Aveti nevoie de urmatoarele: 4 oua, 200 g iaurt,Ao cana de zahar,Ao cana de ulei, un praf de copt, un pliculet de zahar vanilat, un ...
» Citeste articolul
ALOE FEROX SI KILOGRAMELE IN PLUS
ALOE FEROX SI KILOGRAMELE IN PLUS Dintre toate speciile de aloe, Aloe ferox are efectele cele mai puternice in curele de slabire. De ce? Pentru ca substantele amare pe care le contine in mari cantitati, au un efect detoxifiant extrem de intens. Atat de intens, incat tratamentul de slabit ...
» Citeste articolul
REGIMUL BAZIC
REGIMUL BAZIC Pentru ca organismul nostru sa functioneze perfect e nevoie sa existe un echilibru intre acizi si baze. Cea mai mica dereglare a lui poate sa duca la boli. Intre ele si obezitatea.Cu un regim bazic scade numarul kilogramelor si in plus, pot fi descompuse ...
» Citeste articolul
 
 
 
ACASĂ · NOUTĂŢI · ARTICOLE · FEELGOOD.RO · LEGĂTURI       Fire Webb
© 2020 Feel Good. Toate drepturile sunt rezervate. Realizat de Fire Webb.